Eurodeputatul PDL Petru Luhan a anuntat ca va cere Parlamentului European sa verifice din ce buget au fost platite "actiunile lui Martin Schulz in favoarea USL".

"Consider ca momentul ales de catre domnul Schulz pentru a face o vizita in Romania este total neadecvat, avand in vedere ca alegerile parlamentare se apropie cu pasi repezi. Chiar regulamentul de functionare a Parlamentului European interzice implicarea deputatilor europeni in campaniile electorale ale altui stat membru si folosirea bugetelor institutiilor europene in acest sens. In plus, in calitatea sa de presedinte al Parlamentului European, domnul Schulz are o responsabilitate suplimentara de a ramane impartial si este nedemn de un inalt functionar european sa recurga la asemenea practici neloiale", a afirmat Luhan, intr-un comunicat de presa, potrivit realitatea.net.

De asemenea, eurodeputatul PDL considera ca Schulz si-a patat onoarea prin participarea sa la "evenimentele cu iz electoral organizate de catre Victor Ponta".

"Spre deosebire de colegii dansului care au realizat ce se petrece in tara noastra, regret faptul ca domnul Schulz si-a patat onoarea si a participat la evenimentele cu iz electoral organizate de catre Victor Ponta. Sunt indignat inclusiv de atitudinea acestuia prin care aminteste in alocutiunea sa despre parlamentul sau si doresc sa ii amintesc ca Parlamentul European nu este parlamentul dansului, este parlamentul tuturor celor 500 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene, indiferent de preferintele politice ale acestora", a mai adaugat Luhan.

Victor Ponta si Martin Schulz au fost impreuna, in cursul dupa-amiezii de marti, pentru a inaugura o statie de epurare a apei, realizata la Bumbesti Jiu cu fonduri europene nerambursabile, dupa care s-au deplasat la Targu Jiu, unde au avut programe diferite pentru o scurta perioada de timp.

Citeste si:
Volodimir Zelenski, vizită istorică în România. Se va întâlni cu...
Volodimir Zelenski, vizită...

Astfel, in timp ce Victor Ponta si-a depus candidatura la BEJ, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat cele doua parcuri din oras in care sunt expuse operele lui Constantin Brancusi, Coloana Infinitului, Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor si Masa Tacerii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.