Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, duminica, ca, in opinia sa, a doua rectificare bugetara facuta de Guvernul Ponta reflecta, in continuare, deterioarea situatiei economice din Romania.

"Guvernul Ponta se afla in campanie electorala de la preluarea mandatului si aproape toate mesajele, comunicarile pe care le transmite domnului Ponta, ca prim-ministru, trebuie interpretate in acest registru, de campanie electorala", a sustinut democrat-liberalul, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a amintit ca, in august, la prima rectificare, spuneam ca pe termen scurt romanii nu se se pot astepta la nimic bun.

"Acea previziune se adevereste. Cresterea economica in Romania a scazut. Aceasta rectificare bugetara este intemeiata pe o crestere economica de 1 la suta, dar prognozele institutiilor financiare internationale au in vedere chiar o crestere de sub 1 la suta. Inflatia a iesit din coridorul prevazut de BNR si Guvern. Exporturile sunt, practic, stagnante, iar creditele neperformante au atins aproape 18 la suta. Este cea mai inalta rata de astfel de credite in zona euro. Cresterea creditelor neperformante obliga bancile sa mentina dobanzi inalte", a comentat Stolojan.

El a criticat afirmatiile premierului Victor Ponta, care a sustinut "cu nonsalanta", ca veniturile bugetului consolidat au crescut cu 7,2 la suta, prin schimbarea presedintelui ANAF.

"Domnul Ponta este evident in afara problemei. Un alt mesaj electoral, demagogic al domnului Ponta a fost cel referitor la faptul ca nu mai sunt bani. Si aceasta rectificare s-ar justifica prin corectarea unei asemenea anomalii. Din pacate, in Romania, institutiile cand ajung in ultima parte a anului incep sa tipe ca nu mai au suficienti bani. Este o practica rea in Romania. Atunci cand se face bugetul se stie ca banii nu vor ajunge pana la finalul anului si apoi se fac rectificari bugetare, asa cum face acum si domnul Ponta. E o practica nesanatoasa si sper ca viitoarele guverne vor intrerupe aceste practici", a fost de parere europarlamentarul PDL.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Guvernul a aprobat, sambata, a doua rectificare bugetara din acest an intr-o sedinta care s-a desfasurat integral in fata jurnalistilor, cei mai multi bani fiind acordati Agriculturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.