Europarlamentarul Cristian Preda a declarat ca respingerea candidaturii lui Leonard Orban pentru functia de membru al Curtii Europene de Audit este si un esec al premierului Ponta.

"E un esec al lui Leonard Orban, care a cazut prada orgoliului, crezand ca, daca a fost comisar, e bun pentru orice post. La Curtea Europeana de Audit se cauta auditori. (...) E vorba si de un esec al lui Victor Ponta. Premierul nu a inteles ca opozitia fata de candidatura lui Orban nu a venit doar de la PPE, ci si de la conservatori si liberali (inclusiv din PNL!). In plus, el a insistat sa mentina candidatura lui L. Orban, in ciuda avizului negativ al comisiei de control bugetar. A sperat ca o minune se va produce in plen, desi ea era imposibila", scrie Preda, intr-o postare pe blogul sau personal.

Orban crede ca a fost "sabotat": Unele forte politice au facut lobby contra candidaturii mele

Potrivit realitatea.net, prim-vicepresedintele PDL sustine ca "eroarea" lui Ponta este ca "a crezut servita de colegii sai de partid din PE potrivit careia la mijloc ar fi vorba de un complot al PDL".

"Ponta nu poate depasi viziunea care afirma 'cine nu e cu noi e impotriva noastra'. Uneori, e bine sa asculti si ce spun adversarii", a afirmat Preda.

Citeste si: Leonard Orban, respins de PE pentru postul de la Curtea Europeana de Conturi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.