Ministrul de Finante, Florin Georgescu, a precizat, mati, ca proiectul bugetului pe 2013 nu poate fi depus inainte de alegeri deoarece acordul incheiat cu FMI, BM si CE stipuleaza ca trebuie negociati in prealabil parametrii, iar reprezentantii FMI au comunicat ca nu negociaza in campania electorala.

Potrivit MEDIAFAX, Georgescu a raspuns, astfel, in plenul Camerei Deputatilor, solicitarilor PDL, cuprinse in motiunea simpla pe buget, de a depune proiectul bugetului pe 2013 inainte de alegeri.

"Dumneavoastra ati incheiat acordul aflat in vigoare, prin care se prevede foarte clar ca nu poti sa avansezi un asemenea act de importanta fara sa negociezi in prealabil parametrii: rata inflatiei, cresterea economica, ponderea veniturilor in PIB, a cheltuielilor, deficitul bugetar. La 16 octombrie FMI a trimis un comunicat in care se spune ca dansii nu negociaza in campania electorala", a explicat Georgescu.

El a mai spus ca FMI negociaza doar cu Guvernul rezultat democratic, legitim dupa alegeri si ca in scurta vizita pe care o vor face reprezentantii FMI vor fi discutati parametrii mari ai bugetului, dar acest lucru nu inseamna ca se poate depune bugetul pe 1 decembrie.

"Nu este posibil din punct de vedere procedural, pentru ca aceasta negociere necesita, pe de o parte, destul de mult timp, iar, pe de alta parte, nu este in practica partenerilor externi de a negocia in campania electorala", a mai spus Georgescu.

Citeste si: Georgescu: Propun respingerea motiunii simple pe buget, solicitarile sunt nejustificate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.