Vicepremierul Florin Georgescu a propus, marti, deputatilor sa respinga motiunea simpla initiata de PDL si intitulata "Guvernul USL - Frana de motor a bugetului", aratand ca Guvernul Ponta considera ca solicitarile cuprinse in textul acesteia sunt nejustificate.

"Referitor la solicitarile autorilor motiunii privind prezentarea bugetului de stat si al asigurarilor sociale pentru anul 2013 pana la 1 noiembrie anul curent si anularea OUG nr. 47/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative referitoare la reglementari de masuri fiscal-bugetare, dorim sa informam grupul parlamentar PDL ca Guvernul Ponta considera ca nejustificate propunerile respective", a spus Georgescu, in sedinta Camerei Deputatilor consacrata dezbaterii motiunii, transmite MEDIAFAX.

El a argumentat facand referire la imposibilitatea negocierii bugetului pe 2013 cu partenerii externi in timpul campaniei electorale, precum si la practica anterioara, din anii cu alegeri parlamentare, cand niciodata bugetele elaborate sau chiar aprobate in anul electoral nu au fost aplicate si in anul urmator.

Georgescu si-a exprimat convingerea ca prin raspunsul sau la problemele ridicate in textul motiunii - care a fost strict tehnic si s-a intins pe o durata de circa 30 de minute - a reusit sa convinga asupra faptului ca administrarea finantelor publice se desfasoara de o maniera responsabila si cu respect fata de cetateni.

"Este exact ceea ce semnatarii motiunii, in ultima fraza, ne solicita, lucru confirmat si de calificativele favorabile obtinute de Executivul nostru din partea creditorilor externi, precum si de credibilitatea de care se bucura Romania pe pietele financiare internationale. In concluzie, va propunem ca prin votul dumneavostra sa respingeti motiunea aflata in dezbatere", a conchis Georgescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.