Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu si fostul sef al DNA, Daniel Morar, au creat si folosit "monstrul" inregistrarilor, stenogramelor si intoxicarilor de presa, el aratand ca, in acest moment, "monstrul" acesta se intoarce impotriva celor doi.

"Asa e cand creezi un monstru. L-au folosit domnul presedinte Basescu si domnul Morar acest monstru al inregistrarilor, al stenogramelor, al intoxicarilor de presa si se intoarce impotriva lor. Ideea este ca in viitor, dupa ce scapam si de domnul Basescu, si de sistemul lui securist, sa nu se mai intample lucrurile astea si intr-adevar in dosare sa nu mai apara decat stenograme care au legatura cu cauza", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca stenogramele prezentate in weekend nu au nicio legatura cu fapte penale. "Pentru mine nu reprezinta nicio supriza, am stiut tot timpul ca Basescu era de fapt seful lui Blejnar si ca Blejnar ne controla pe toti, ne cauta pe toti la ordinul domnului Basescu. Asta stim si e foarte clar", a adaugat Ponta.

Premierul a spus ca este nemultumit de faptul ca stenogramele aparute nu au legatura cu cauza si nu au ce cauta la dosar.

"Nemultumirea mea este urmatoarea: in mod sigur ce s-a intamplat zilele acestea, si anume stenograme care nu au nicio legatura cu fapte penale, n-au ce cauta la dosar. Am fost procuror atatia ani, va spun sigur ca nu ai de ce sa pui stenograme, discutii private care nu au legatura cu fapte penale", a spus Ponta.

El a precizat ca pana acum nu s-a sesizat nimeni in legatura cu aparitia in presa a unor astfel de stenograme.

"Pe de alta parte insa, s-a mai intamplat chestia asta de o suta de ori, nu? Incepand cu mine - cazul meu a fost special pentru ca nici nu exista rechizitoiu, pur si simplu s-a dat de la DNA ca am vorbit la telefon cu domnul Balan si i-am zis daca vea o cafea. Nu stiu daca e o fapta penala asta, sa bei o cafea. Dar au dat-o la presa pedelista, sigur. Nu s-a sesizat nimeni. Dupa aceea au aparut in presa stenogramele cu domnul Rus si domnul Dobre", a spus Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

El a precizat ca aparitia unor astfel de stenograme in presa este ilegala si a cerut, in acest sens, membrilor CSM sa-si faca treaba pentru care sunt atat de bine platiti.

"Deci daca dau stenograme cu dusmani ai domnului Basescu, e bine si e legal. Daca dai stenograme cu domnul Basescu si cu domnul Blejnar, e ilegal. Nu ne hotaram o data ca de fapt e ilegal in toata situatiile si CSM-ul asta nu poate odata sa-si faca treaba pentru care sunt platiti atat de bine?", a mai spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.