Premierul Victor Ponta considera ca CSM a procedat corect cerand ancheta privind stenogramele din dosarul lui Sorin Blejnar, in care apare si presedintele Basescu, aratand totodata ca va cere si rezultatele anchetei interne referitoare la cine a dat in presa convorbirea dintre el si procurorul Balan.

Potrivit MEDIAFAX, intr-o postare pe blogul personal, intitulata "Despre stenograme si autosesizari", Ponta mentioneaza ca a aflat, din relatarile de presa, ca CSM s-a autosesizat in legatura cu stenogramele aparute din dosarul in care este judecat Sorin Blejnar si in care sunt surprinse discutii intre acesta si presedintele Traian Basescu.

"Vreau sa precizez de la bun inceput ca sunt de acord cu aceasta actiune, daca par sa existe anumite probleme privind respectarea procedurilor judiciare de catre procurorul de caz. Stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce va lasa mostenire regimul Basescu: ura, mizerie, metode subterane… De la el si de la Morar a inceput aceasta practica. A lupta pentru justitie este una – corect si laudabil. A folosi stenograme pentru a murdari spatiul public – e cu totul altceva…", sustine el.

Victor Ponta precizeaza ca are "cateva anunturi/intrebari".

"CSM a procedat corect cerand ancheta. Dar de ce doar acum? De ce, de pilda, nu s-au sesizat la fel la inceputul anului, cand au aparut in presa stenograme si despre mine? Voi cere si oficial CSM sa imi trimita (ca simplu cetatean, nu ca prim ministru) rezultatele anchetei interne, daca exista, referitoare la cine a dat in presa convorbirea telefonica de doua vorbe dintre mine si procurorul George Balan (reamintesc ca, in acel caz, spre deosebire de cazul actual, nu exista nici rechizitoriu, nici cerere de arestare, nici dosar in instanta – asa cum e in cazul Blejnar). Iar daca o astfel de ancheta s-a demarat, as vrea sa stiu care sunt criteriile pe baza carora unele anchete sunt anuntate public si altele nu!", scrie Ponta.

Premierul adauga faptul ca va mai cere CSM sa investigheze legatura sa cu procurorul din cazul Blejnar. "Eu, personal, nu-l cunosc! Cred insa ca doamna Macovei il stie mult mai bine…", continua el.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"CSM este o institutie care trebuie sa apere interesele tuturor, atunci cand se ridica semne de intrebare asupra respectarii procedurilor judiciare. Amintesc de faptul ca, din acest punct de vedere, Romania a avut suficiente probleme la CEDO", afirma el.

"Suntem membri ai Uniunii Europene de peste cinci ani. Independenta Justitiei, respectarea procedurilor, drepturile omului, principiile statului de drept nu mai pot fi doar cuvinte goale folosite doar cand acestea corespund unor interese de moment. Ne-am saturat cu totii de dubla masura a unor institutii, care reactioneaza intr-un fel cand e vorba de cetatenii obisnuiti, dar total diferit atunci cand vine vorba de Traian Basescu", mai spune Ponta.

Inspectia Judiciara a CSM s-a sesizat din oficiu, sambata, in urma aparitiei in presa a unor interceptari privindu-l pe Sorin Blejnar, inspectorii verificand daca procurorul Marian Drilea a respectat procedurile in dosarul fostului sef al Fiscului, atasand convorbiri care nu au legatura cu cauza.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.