Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda sustine, intr-o postare facuta marti pe blogul personal, ca premierul Victor Ponta vrea sa reintroduca in discutia publica suspendarea presedintelui, invocand neconstitutionalitatea prezentei sale la Congresul PPE si ca Traian Basescu "bine face" tacand. 

"V. Ponta vrea sa reintroduca in discutia publica suspendarea. Se teme probabil ca, indiferent de rezultatul USL, Traian Basescu nu il va mai nominaliza ca premier si incearca, intr-un mod cam copilaresc, sa arate ca are o piatra in mana si, daca se supara, o poate arunca in geamul de la Cotroceni. Basescu tace si bine face", spune europarlamentarul, potrivit MEDIAFAX.

Preda remarca faptul ca Victor Ponta "nu poate rezista o zi fara sa-l «intepe» pe Traian Basescu" si aduce un argument "factual" in favoarea lui Basescu.

"Stiu ca argumentele au o valoare minora pentru ocupantul scaunului de la Palatul Victoriei.Voi enunta totusi unul, care ar trebui sa-l puna pe ganduri pe premierul roman.

Argumentul e pur factual. Atunci cand era presedinte, Sarkozy participa la reuniunile PPE. De ce oare Basescu ar trebui sa aiba un statut mai slab? Sau nu cumva si Sarkozy incalca textul Constitusiei franceze, iar socialistii de la Paris nu au fost asa vigilenti precum cei de la Bucuresti?", scrie Preda pe blog.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.