Amanarea depunerii in Parlament a Legii Bugetului dupa alegeri reprezinta un "precedent extrem de daunator si periculos" pentru Romania, a declarat luni fostul premier Emil Boc.

"Ceea ce consider un precedent extrem de daunator si periculos este modificarea legii astfel incat sa nu se depuna Legea Bugetului pe 10 octombrie la Parlament. Acest lucru este profund anormal. Chiar daca, uneori, legea cu privire la buget s-a trimis mai tarziu de 10 octombrie, totusi s-a trimis pe parcursul toamnei. A cere acum sa nu se trimita Legea bugetului pentru ca este an electoral este o eroare majora si demonstreaza ca actualul Guvern nu doreste sa arate cat de prost stau finantele tarii pentru 2013 si ce masuri grele trebuie sa fie luate de Romania in anul urmator ca sa se poata incadra in acordurile internationale si in parametri de deficit negociati cu organismele internationale", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit Legii finantelor publice, bugetul trebuie sa fie depus pana in data de 15 octombrie a anului in curs pentru anul urmator.

Boc apreciaza ca modificarea ascunde, probabil, "masuri dure de austeritate" in 2013.

"Tot ceea ce a trecut pe populism in 2012 va trebui suportat de romani in 2013. Trebuie sa se stie ca nimic nu este gratis in economie, ceea ce lasi cu o mana mai larga intr-un an platesti dublu in anii urmatori. Iar devierile populiste ale Guvernului Ponta ne vor costa in anii urmatori. Sa nu mai vorbim de incapacitatea lor de a negocia cu organismele internationale pretul la gaz. Cu siguranta va arde buzunarele romanilor si demonstreaza incapacitatea Guvernului de a tine cont de interesele romanilor", a aratat fostul premier.

Pe de alta parte, Boc s-a declarat de acord cu solicitarea lui Mihai Razvan Ungureanu ca premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Florin Georgescu, sa fie audiati in Parlament pe tema bugetului.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

PDL va depune, in aceasta saptamana, o motiune simpla pe buget, solicitand ca bugetul pentru 2013 sa fie prezentat in Parlament pana la 1 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.