PDL il someaza pe primul-ministru Ponta si Guvernul sa prezinte la termen, adica pana in octombrie, bugetul de stat pe anul 2013, a declarat luni, dupa sedinta BPN al PDL, prim-vicepresedintele partidului Cezar Preda. 

Potrivit MEDIAFAX, el a spus ca Guvernul Ponta nu va prezenta bugetul pe 2013, asa cum a promis, pana in octombrie si incearca sa-l duca dupa alegerile parlamentare pentru ca "e un buget sarac si lipsit de promisiunile pe care USL le-a facut".

"Somam primul-ministru al Romaniei si Guvernul Ponta sa prezinte la termen bugetul pe 2013 astfel incat romanii sa vada cat de adevarata este intreaga pozitionare a USL in raport cu romanii, ce au promis si ce au facut", a precizat Cezar Preda.

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a declarat, marti, intrebat de bugetul pe 2013, ca s-a stabilit, la ultima sedinta de Guvern, ca, atunci cand este an electoral, cu alegerile plasate in ultimele trei luni ale anului, depunerea bugetului de stat se face la 15 zile de la investirea noului Guvern.

Intrebat de bugetul de stat pe 2013, Georgescu a spus ca in ordonanta adoptata la ultima sedinta de Guvern este scris ca, "atunci cand este an electoral, cu alegerile plasate in ultimele 3 luni ale anului calendaristic, depunerea bugetului se face la 15 zile de la preluarea functiei de catre noul Guvern".

El a adaugat ca exista insa "un cadru general pentru premisele pentru parametrii construirii bugetului", dar este nevoie ca acesta sa fie agreat cu partenerii internationali, iar acest lucru se va face in cursul urmatoarei vizite a FMI, BM si CE in Romania.

Presedintele interimar al organizatiei PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, joi, ca Guvernul Ponta are obligatia "sa vina cu bugetul pe 10 octombrie", cum prevede legea finantelor publice, aratand ca amanarea acestuia pana dupa alegeri ar fi "o fuga de responsabilitate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.