Copresedintele Aliantei Romania Dreapta, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, miercuri, ca premierul Victor Ponta "asimileaza politica externa cu politica sportiva", aratand ca premierul a mers in strainatate la un meci de fotbal, iar beneficiul pentru Romania a fost zero.

Potrivit MEDIAFAX, Mihai Razvan Ungureanu a prezentat, alaturi de Vasile Blaga, bilantul guvernarii Ponta, la cinci luni de la instalarea actualului Executiv.

"Domnul Ponta a inceput mandatul cu reuniunea premierilor la Bucuresti, pregatita de Guvernul Ungureanu, a urmat un sir de vizite la Bruxelles, chemat sa dea socoteala, la care se adauga iesirile sau intalnirile cu inalti demnitari straini prilejuita de meciuri. Domnia sa (Victor Ponta n.r.) asimileaza politica externa cu politica sportiva. De doua ori merge la Londra la Jocurile Olimpice, beneficiul pentru Romania ca prezenta prin domnia sa zero. Meci Cehia-Polonia, Campionatul European in Polonia, pretext pentru a se intalni cu prim-ministrul polonez, beneficiul pentru Romania zero, se intalneste cu prim-ministrul polonez cu ocazia Reuniunii Prietenilor Coeziuni", a precizat Ungureanu.

El a mai spus ca "tot la Bucuresti si tot la meci" Victor Ponta s-a intalnit cu prim-ministrul moldovean, si in acest caz beneficiul pentru Romania a fost zero, deoarece fusese deja organziata o sedinta de guvern comuna Romania-Republica Moldova.

Ungureanu a mai spus ca Guvernul Ponta a dat in cele cinci luni peste 700 de hotarari de guvern dintre care 500 au fost doar pentru numiri in functii, precum si 16 ordonante de urgenta, trei ordonante simple si 315 decizii ale prim-ministrului.

Potrivit lui Mihai Razvan Ungureanu, locurile de munca create in aceasta perioada sunt zero, iar investitiile straine sunt de 15 ori mai putine decat in vremea guvernului Boc.

Mihai Razvan Ungureanu a mai spus ca pe romani ii asteapta scumpirea alimentelor, cresterea pretului la combustibil care va duce la scumpirea nivelului de trai cu 20 de procente, dublarea costurilor intretinerilor, dar si impozite mai mari.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.