Presedintele Senatului, Crin Antonescu, si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc au inregistrat, in mandatul actual, 2008-2012, cea mai mica prezenta nominala la voturile finale in Senat, respectiv Camera Deputatilor, potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice dat publicitatii vineri. 

Antonescu a inregistrat la Senat o prezenta de doar 6,1 % in cei patru ani de mandat la voturile finale din Camera Superioara, fiind cap de lista. El si-a exercitat votul de 129 de ori, transmite MEDIAFAX.

La randul sau, Hrebenciuc a a inregistrat o prezenta de doar 27,1 % in cei patru ani de mandat la voturile finale din Camera Deputatilor, fiind cap de lista. El si-a exprimat votul de 580 de ori.

Antonescu este urmat in topul parlamentarilor cu cea mai redusa prezenta, in ordine, de senatorii Catalin Voicu (PSD), Ioan Ghise (PNL), Attila Verestoy (UDMR), Liviu Campanu (UNPR), Dan Radu Rusanu (PNL), Ion Toma (UNPR), Gyorgy Frunda (UDMR), Dan Sova (PSD), Ion Vasile, Miron Mitrea (PSD), Ioan Chelaru (PSD) sau Cristian David (PNL).

In raport se mentioneaza ca majoritatea absentelor in cazul lui Verestoy sunt motivate, specificandu-se si faptul ca senatorul Catalin Voicu s-a aflat in arest preventiv din martie 2010 pana in iulie 2011.

La Camera Deputatilor, Hrebenciuc este urmat in topul celor cu cea mai redusa prezenta, in ordine, de deputatii Ioan Chisalita (PSD), Dan Pasat (PDL), Relu Fenechiu (PNL), Oana Mizil, Nini Sapunaru (PNL), Calin Popescu Tariceanu (PNL), Bogdan Niculescu Duvaz (PSD), Ion Mocioalca (PSD), Marin Bobes (PSD), Ileana Dumitrache (PSD), Mihai Lupi (PNL), Nicolae Banicioiu (PSD), si chiar actualul presedinte al Camerei, Valeriu Zgonea (PSD).

Cel mai harnic senator este Gheorghe David, de la PDL, care in patru ani de mandat a inregistrat o prezenta de 98%, exprimand 2.080 de voturi.

El este urmat, in topul celor cu cea mai ridicata prezenta, de senatorii Ion Ruset (PDL), Vasile Borza (PDL), Iulian Urban (PDL), Dumitru Oprea (PDL), Sorin Fodoreanu (PDL), Ion Bara (PDL), sau Liviu Pasca (PNL).

Pe de alta parte, cel mai harnic deputat este Ovidiu Gant, de la grupul minoritatilor, care, in patru ani de mandat, a inregistrat o prezenta de 99,7%, exprimand 2.136 de voturi.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Gant este urmat, in topul celor mai harnici, de deputatii Gheorghe Ciobanu (PSD), Cosmin Popescu (PDL), Marton Arpad (UDMR), Cionca Arghir (PDL), Dragos Zisopol (minoritati), Marius Dugulescu (PDL).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.