Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, joi, ca din punct de vedere legal nu mai pot fi majorate taxele si impozitele locale pentru 2013, pentru ca legea prevede modificarea lor cu cel putin sase luni inainte de inceperea noului an.

Aflat intr-o vizita in judetul Arad, Mircea Dusa le-a spus jurnalistilor, ca "a vazut la stiri un subiect foarte interesant", respectiv ca de anul viitor vor creste de taxele si impozitele locale, el afirmand ca din punct de vedere legal nu este posibil acest lucru, transmite MEDIAFAX.

"Trebuie sa fac o precizare: ca in conformitate cu Codul fiscal, la articolul 292, si Legea 27 privind impozitele si taxele locale, acestea se revizuiesc prin hotarare de guvern, adica limitele minime si maxime, o data la trei ani. Acest lucru trebuia sa se petreaca in prima parte a anului. Impozitele si taxele locale trebuie sa se modifice cu sase luni inainte, ori noi suntem cu doua luni inainte de inceperea anului bugetar 2013", a declarat Dusa.

Ministrul a spus ca daca limitele trebuie aprobate din trei in trei ani, "asta nu inseamna ca se majoreaza impozitele si taxele locale, mai ales ca acestea, pana la urma, se aproba prin hotarari ale consiliilor locale".

Retail jobs

"Din punct de vedere legal, oricum nu exista aceasta posibilitate pentru anul 2013, ci pentru anul 2014", a spus Dusa.

Citeste si: Ponta, despre majorarea impozitelor locale: E ca in "O scrisoare pierduta"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.