Potrivit unui proiect de hotarare guvernamentala, guvernul si-a propus sa majoreze cu 16,05% nivelul taxelor locale incepand cu data de 1 ianuarie 2013.

In aceasta categorie intra impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile care sunt aplicabile incepand cu anul 2013, se mentioneaza in proiect.

”Se actualizeaza nivelurile impozitelor si taxelor locale din Hotararea Guvernului nr. 956/2009 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul fiscal 2010, prin elaborarea unui nou proiect de hotarare a Guvernului privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul fiscal 2013, cu rata inflatiei pentru perioada de 3 ani de la ultima indexare, respectiv 16,05% pentru anii 2010-2012”, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Prin indexarea la inflatie a impozitelor si taxelor locale se preconizeaza ca veniturile bugetelor locale vor creste cu 531,62 milioane lei.

Citeste care sunt nivelurile de impozitare prevazute in document.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.