Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, joi, ca Romania este si va ramane aliat fidel al SUA si NATO, "cu tot ce inseamna aceste riscuri".

"Stim cu totii ce este Romania si ce taram primitor, in primul rand crestin, este. Nu cred ca trebuie sa comentez eu tot felul de afirmatii care nu tin cont de realitati, ci de cu totul alte lucruri. In orice caz, Romania si-a asumat anumite proiecte cu caracter strategic, asa cum este scutul antiracheta, intr-un efort mult mai larg, nu doar relatia bilaterala de parteneriat strategic cu SUA, ci si o contributie la viitorul Aliantei. Ne-am asumat aceste proiecte, suntem aliati fideli ai SUA si NATO, cu tot ceea ce inseamna aceste riscuri", a declarat Corlatean, potrivit realitatea.net.

Ministrul de Externe a adaugat ca, din acest punct de vedere, institutiile statului roman si-au facut datoria pe deplin, au monitorizat ceea ce era de descurajat, au descurajat sau sanctionat ceea ce era de sanctionat sau descurajat.

"In orice caz, nu ne schimbam in niciun fel aceasta atitudine si aceste angajamente ale statului roman. Suntem consecventi", a mai spus Titus Corlatean, citat de MEDIAFAX.

Citeste si: Romania, tinta a teroristilor! "Este un taram islamic. Musulmanii trebuie sa-l elibereze"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.