Curtea Constitutionala a respins, joi, sesizarea PDL privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului, astfel ca la conducerea acestei camere ramane Crin Antonescu.

Potrivit MEDIAFAX, miercuri, CC a amanat pentru joi decizia in cazul sesizarii de neconstitutionalitate care a fost formulata de Partidul Democrat Liberal (PDL), privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului.

Intrunit, din nou, joi, Plenul CC a respins sesizarea, liberalul Crin Antonescu ramanand astfel la sefia Senatului.

Sesizarea se referea la neconstitutionalitatea dispozitiilor articolului 30 alineatele 3 si 4 din Regulamentul Senatului, precum si ale Hotararilor Plenului Senatului nr. 24/2012 si nr. 25/2012, formulata de un numar de 28 senatori apartinand Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

Grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali a depus, in 14 septembrie, la Curtea Constitutionala, o sesizare privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului.

Democrat-liberalii au contestat la CC hotararea, de la inceputul lunii iulie, de inlocuire a lui Blaga, insa la acel moment a fost respinsa ca fiind inadmisibila, in conditiile in care Guvernul luase prin ordonanta de urgenta competenta de control a magistratilor constitutionali in privinta hotararilor Parlamentului.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.