Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a declarat, joi, la RFI, ca sustinerea lui Leonard Orban pentru postul de la Curtea Europeana de Audit trebuia negociata in PE, el aratand ca atitudinea "ciudoasa" nu ajuta la nimic.

"Nu poti intr-o zi in Parlamentul European sa insulti un comisar european, dupa care a doua zi sa te indrepti catre sustinerea unei candidaturi intr-un post destul de relevant. Este o chestiune de bun simt!", mai declara Diaconescu, potrivit MEDIAFAX.

"Aceasta tema a intrat deja intr-o dezbatere polarizata politic, asa cum am fost obisnuiti nu numai pe plan intern, ci si pe plan international, ceea ce dupa parerea mea nu este un semnal foarte bun. Oricum, bilantul european al Romaniei nu este deloc stralucit la aceasta ora, pentru ca am oferit ocazia de a se pune in discutie statul de drept, independenta justitiei in Romania, s-au produs disfunctii ridicole, dupa parerea mea, pe participarea la reuniunile de la Bruxelles, perspectiva aderarii la Schengen este cea pe care o cunoasteti, fondurile europene se apropie de blocaj total pe patru sau cinci capitole", a aratat consilierul prezidential.

El spune ca sustinerea pentru Orban ar fi trebuit negociata in PE.

"Romania se afla intr-un echilibru instabil. Iata ca o propunere care ar fi trebuit sa fie negociata la nivelul Parlamentului European este respinsa si n-as merge repede pe argumentatia familiilor. Familiile europene vor exista si vor avea lideri europeni extrem de importanti. Noi avem tot interesul de asemenea sa avem o reprezentare de nivel, cu oameni pregatiti profesional in toate structurile europene.

Dreptul familiilor europene de a decide intr-o forma sau alta este suveran si, evident, greu contestabil. Trebuie sa plecam de la aceasta realitate, pentru ca atitudinea frustrata, suparata, ciudoasa acasa nu ajuta la nimic, nu face decat eventual sa ne coboare si mai jos in ridicol", a adaugat Diaconescu.

In opinia sa, ar fi trebuit sa existe un demers cat se poate de bine conturat si in interes national pentru ca o astfel de candidatura sa fie sustinuta de toate familiile.

Citeste si:
Comisia Europeana va prezenta miercuri raportul MCV pentru Romania
Comisia Europeana va prezenta...

"Din aceasta perspectiva si considerandu-se probabil si anumite aspecte legate de o oarecare distanta intre pregatirea - in alta ordine de idei exceptionala - a domnului Orban si mandatul functiei pe care urmeaza s-o indeplineasca, deci din convergenta acestor factori, a aparut aceasta decizie, care nu ne bucura sub nici o forma", conchide Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.