Orban a primit aviz negativ, miercuri seara, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeana de Conturi.

Leonard Orban a fost respins cu 14 voturi "impotriva" si 12 voturi "pentru".

Catalin Ivan, liderul delegatiei de europarlamentari ai PSD si membru al Comisiei respective, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca grupurile socialist si liberal au votat favorabil lui Orban, insa voturile impotriva au venit din partea popularilor europeni, printre acestia numarandu-se si unii europarlamentari romani de la PDL.

El i-a indicat pe Monica Macovei, membru al acestei Comisii a PE, insa si pe Elena Basescu, Sebastian Bodu si Traian Ungureanu, care ar fi fost "mobilizati de Macovei" sa vina sa voteze impotriva lui Orban.

"Pe mine m-au mintit chiar in timpul votului, ca vor vota pentru, voturile arata clar insa ca au votat impotriva", a declarat Ivan, citat de jurnalul.ro.

"Nu ma asteptam la un aviz negativ, acesta este adevarul", a afirmat Orban.

Intrebat daca ia in calcul o retragere a candidaturii sale pentru acest post in urma acestui aviz negativ, Orban a aratat ca deocamdata se gandeste cu privire rezultatul votului si nu doreste sa comenteze mai mult.

De asemenea, intrebat daca a avut dupa vot o discutie cu premierul Victor Ponta, cel care l-a nominalizat pentru postul de la Curtea Europeana de Conturi, Orban a raspuns negativ, insa o sa vada care sunt pasii de parcurs in continuare.

Totodata, intrebat despre faptul ca europarlamentarii PPE au votat negativ, printre acestia aflandu-se si eurodeputati romani, dupa cum a acuzat eurodeputatul Catalin Ivan, Orban a aratat ca nu doreste sa comenteze.

"S-a vazut audierea, nu mai am nimic de spus in plus"
, a spus Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.