Victor Ponta considera ca sistemul prin care cetatenii sunt recompensati daca ofera Fiscului informatii despre fapte de evaziune nu este aplicabil, deoarece romanii nu ar ar face-o din spirit civic.

"Eu mi-am spus parerea publica si anume ca Ministerul de Finante trebuie sa se ocupe mai mult de strans bani si mai putin de venit cu idei extraordinare. Insa, pe de alta parte, e foarte clar ca pastrand cota unica de 16 la suta, veniturile bugetare - pentru a avea bani pentru scoli, pentru spitale, pentru drumuri - trebuie sa creasca", a declarat Ponta.

Premierul recunoaste ca anul acesta au crescut veniturile bugetare, dar doar pentru ca s-a eliminat coruptia din ANAF.

"Pe de alta parte, in 2013-2016, trebuie sa asezam sistemul fiscal pentru a avea resurse pentru proiectele mari. Acum, ideea cu paratul functioneaza in alte tari, dar nu stiu daca functioneaza la noi pentru ca la noi... Acolo functioneaza pe un spirit civic, la noi s-ar putea sa functioneze pe spiritul delatiunii, ceea ce e cu totul altceva", a declarat premierul, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.