In curand, romanii care vor transmite ANAF informatii despre fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilitati.

Potrivit realitatea.net, secretarul de stat in Ministerul de Finante, Liviu Voinea, a declarat ca in Suedia populatia este stimulata fiscal sa ofere informatii despre averea vecinilor sau operatiunile unor companii.

"In Suedia vom analiza si sistemul denuntatorului, care functioneaza de ani buni acolo si ar putea fi implementat si la noi", a declarat Liviu Voinea.

"Acolo oamenii primesc la posta scrisori in care sunt informati ca au platit un impozit X, dar li se transmite si daca unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazeaza pe faptul ca oamenii stiu cel mai bine situatia vecinilor si pentru cei care transmit informatii corecte despre acestia se aplica scutiri, sau li se da o recompensa si mai platesc doar diferenta", a mai adaugat secretarul de stat.

Peste doua saptamani, oficialul va pleca in Suedia pentru a prelua normele de aplicare a platii TVA la incasare si pentru a analiza modelul suedez de impozitare a proprietatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.