Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la un eveniment de marcare a 10 de la infiintarea Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, ca regreta declaratiile sale din timpul suspendarii presedintelui referitoare la cancelarul Angela Merkel.

In cadrul ceremoniei Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, premierul Ponta a tinut in mod special sa isi exprime regretul pentru declaratiile la adresa cancelarului Merkel, transmite MEDIAFAX.

"Desi exista, sigur, si in Romania si in lume, oameni politici perfecti, care nu fac greseli, eu nu sunt unul dintre ei. Atata timp, insa, cat pot sa realizez ca am gresit, inseamna ca mai e o speranta. In bataliile politice din Romania, de multe ori ne batem si cu cine nu trebuie. Cred ca este locul potrivit in care sa spun ca la un moment dat - acum mi se pare foarte mult timp in urma, desi sunt doar doua luni, cred - am spus ca nu doamna cancelar Merkel voteaza in Romania. In mod sigur, nu a fost deloc cea mai inspirata fraza a mea din politica si am regretat-o imediat", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca, dincolo de bataliile politice interne, crede cu tarie ca Germania, prin rolul pe care il are in Europa si prin tot cea ce a facut in acesti ani pentru Romania, are in mod sigur dreptul de a-si spune parerea, de a atrage atentia si de a ridica intrebari legitime.

"Nu inseamna ca intotodeauna stim noi sa raspundem la aceste intrebari. Prin prezenta aici, vreau sa spun inca o data ca relatiile intre Germania si Romania nu pot fi stricate nici de oameni politici ca mine, nici de batalii politice interne", a conchis premierul Ponta.

Ponta a aratat ca a aflat de la investitorii germani ca in Romania "doi plus doi nu fac intotdeauna patru" si obligatia autoritatilor este sa incerce cat mai mult ca doi plus doi sa faca patru si sa spere ca rezultatul inseamna si cvorum.

Premierul a recunoscut ca Romania mai are mult de facut pentru investitori si a dat ca exemplu introducerea unui sistem de reducere a contributiilor sociale, o mai buna functionare a justitiei, respectiv a tribunalelor comerciale, eliminarea birocratiei si coruptiei si asigurarea unor licitatii publice cat mai corecte.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.