Fostul premier Emil Boc a avertizat, marti, ca Romania risca sa intre in unele "derapaje populiste" pentru ca actualii guvernanti au redus banii pentru investitii.

Boc a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca in 2010 si 2011 Romania a avut cea mai mare alocare din PIB din UE acordata investitiilor, transmite MEDIAFAX.

"Pentru prima oara in acesti ani, prin rectificare bugetara, Romania taie bani de la investitii si compromite sansele de crestere economica intr-o perioada extrem de grea. Anul 2013 va fi un an extrem de greu din punct de vedere economic si orice taiere a investitiilor il va face si mai greu, mai ales in conditiile in care exista din partea actualei puteri tendinte populiste de a lua bani de la investitii si a-i duce in alta parte", a afirmat Emil Boc.

In ceea ce priveste acuzatiile Guvernului potrivit carora absorbtia redusa a fondurilor europene se datoreaza guvernelor PDL, fostul premier a aratat ca actualii guvernanti sunt "incapabili" sa cheltuiasca banii prevazuti in contractele semnate pentru fonduri europene.

Autostrada A2 si centura Capitalei, victime ale rectificarii bugetare

"Aceasta este o scuza pentru a-si demonstra inca o data incompetenta. Eu nu am spus tot timpul ca in 2007 - 2008 nu s-a facut nimic pentru fondurile europene, am luat situatia de unde am gasit-o si am reusit sa recuperez in buna parte intarzierile Romaniei pentru ca in acea perioada nu a fost atras niciun euro bani europeni. Am reusit sa pun la cale mecanismele de acreditare a fondurilor, a programelor, astfel incat banii europeni sa vina. Dovada sta faptul ca am incheiat contract de miliarde de euro si care se afla in derulare, iar actualii guvernanti sunt incapabili sa cheltuiasca acesti bani pentru care contractele au fost incheiate", a adaugat Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.