Mona Pivniceru, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a demisionat, luni, din magistratura, dupa ce, in 8 august, si-a depus la CSM demisia din functia de membru ales al Consiliului.

Reprezentantii Biroului de presa al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au declarat, pentru MEDIAFAX, ca cererea Monei Pivniceru de demisie din magistratura a fost intregistrata luni, relateaza MEDIAFAX.

Mona Pivniceru a solicitat sa se ia act de demisia ei din magistratura incepand cu data de 20 august, au precizat reprezentantii CSM.

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, a criticat, luni, CSM, acuzand faptul ca aceasta institutie are un calendar politic pe care el il regreta si apreciind ca acest fapt este in dezavantajul imaginii Justitiei.

"Din pacate, dupa cum vedeti, CSM are un program de vacanta, pana azi, dupa care are un program politic. Azi trebuia sa avem sedinta CSM. S-a amanat dupa decizia CC. Nu stiu ce vor face daca va decide cumva Curtea sa amane din nou o decizie, probabil ca si CSM va amana dupa. Nu stiam ca CSM are acest calendar politic, il regret, cred ca este in dezavantajul imaginii Justitiei", a spus Ponta.

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua in discutie, miercuri 22 august, demisia judecatoarei Mona Pivniceru din functia de membru ales al CSM. Avand in vedere ca Mona Pivniceru si-a dat demisia din Magistratura, ea teoretic nu mai are nevoie de avizul CSM pentru a prelua portofoliul Justitiei.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.