PDL Constanta a depus plangere la PICCJ impotriva premierului Victor Ponta, in urma declaratiilor acestuia din 9 august, cand a spus ca "procurorii ar trebui sa evite situatii ridicole", referindu-se la anchetarea manechinelor care l-au insotit pe Radu Mazare la referendum.

"In fapt, la data de 09.08.2012, dl. Victor – Viorel Ponta a inteles sa faca, in cadrul unei conferinte de presa, o serie de declaratii vizand modalitatea de desfasurare a cercetarilor penale in dosarul avand ca obiect plangerea penala formulata impotriva Primarului municipiului Constanta, dl. Radu Stefan Mazare, pentru savarsirea infractiunii prevazute de disp. art. 52 alin. 1 din Legea nr. 3/2000", se arata in plangerea depusa de PDL Constanta.

Redam cele mai importante portiuni:

"Din analiza continutului declaratiilor facute in conditiile anterior aratate, apreciem ca se contureaza savarsirea, de catre dl. Victor – Viorel Ponta, in dubla sa calitate de prim – ministru si de ministru interimar al justitiei, a infractiunilor prevazute si sanctionate de prevederile art. 248, art. 264 si art. 2721 din C. pen., activitate infractionala materializata in perturbarea grava a conditiilor de desfasurare a activitatii organelor de cercetare penala investite cu solutionarea plangerii mai sus mentionate, realizata, intre altele, sub forma utilizarii unor expresii insultatoare la adresa activitatii organelor judiciare anterior amintite, scopul vizat fiind zadarnicirea urmaririi penale in dosarul avand ca obiect plangerea penala formulata impotriva dlui. Radu Stefan Mazare".

"Ceea ce prezinta importanta din perspectiva stabilirii vinovatiei in savarsirea infractiunilor prevazute de art. 248, art. 264 si art. 2721 din C. pen. este faptul ca, la doar 2 zile de la momentul investirii sale in functia de ministru interimar al justitiei, dl. Ponta Victor Viorel, prin declaratiile promovate in cadrul conferintei de presa din data de 09.08.2012, intelege sa intervina in activitatea de cercetare penala, desfasurata de organele judiciare de la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta".

"Cum poate fi altfel interpretata interventia publica a dlui Ponta, din inalta pozitie de Ministru al Justitiei, decat un act de natura a influenta, cenzura si zadarnici activitatea procurorilor, implicati in cercetarea penala si in desfasurarea etapei de urmarire penala, in dosarul asa-ziselor manechine ale dlui. Mazare".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"In plus, consideram ca, prin declaratiile promovate la data de 09.08.2012, dl. Ponta Viorel – Victor transmite un mesaj de uzurpare a autoritatii, pe care o reprezinta statutul de magistrat, si instiga la ignorarea acestora, in ipoteza in care nu exista indicii ca s-au savarsit infractiuni contra integritatii persoanei sau contra patrimoniului".

Citeste si: PDL l-a reclamat pe edilul Constantei: "Modelele" lui Mazare, audiate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.