Procurorii constanteni fac cercetari in cazul primarului Constantei, Radu Mazare, dupa ce filiala PDL a depus o plangere in care il reclama ca ar fi incalcat legea referendumului, in 29 iulie obligand sa voteze 25 de tinere cu care a mers la o sectie de votare din Mamaia.

Potrivit unui comunicat de joi al Parchetului instantei supreme, in perioada 29 iulie - 9 august, pe rolul Parchetului Judecatoriei Constanta au fost inregistrate 16 cauze penale vizand posibile infractiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind in lucru la Politie, cercetarile desfasurandu-se sub supravegherea procurorilor.

Conform sursei citate, in cursul zilei de miercuri mai multe persoane au fost audiate in acest caz la Politie, relateaza MEDIAFAX.

"Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plangere formulata de catre organizatia judeteana Constanta a Partidului Democrat Liberal, formulata impotriva lui Mazare Radu Stefan, primarul municipiului Constanta", se arata in comunicatul procurorilor.

In 29 iulie, PDL Constanta a sesizat Biroul Electoral Judetean si Inspectoratul Judetean de Politie, reclamand ca primarul Radu Mazare ar fi incalcat legea referendumului, obligand sa voteze 25 de tinere cu care s-a prezentat la o sectie de votare din Mamaia.

In ziua referendumului, primarul Constantei, Radu Mazare, a adus la o sectie de votare din centrul statiunii Mamaia, zeci de tinere imbracate in costume de baie identice, in alb si negru, spunandu-le acestora: "Hai, fetele, alinierea si la vot!", adaugand ca dupa vot le da "liber la plaja".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.