Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca organizarea unui mini-recensamant, asa cum a anuntat ministrul Ioan Rus, este inutila, deoarece listele electorale permanente pot fi actualizate cu ajutorul institutiilor.

Presedintele a tinut o conferinta in care "s-a vazut nevoit sa explice public domnului ministru Rus, domnului Dobre, domnului chestor cu evidenta populatiei dar si domnului doctor Victor Ponta ce au de facut in conformitate cu solicitarile Curtii".

"Trebuie sa ia listele electorale permanente si sa constate daca au fost radiati din liste cei care au decedat pana la 29.07. Daca au fost radiati din liste toti cei care au renuntat la cetatenia romana pana la 29.07. Tot la Autoritatea Nationala pentru cetatenie trebuie sa vada daca sunt inscrisi pe listele electorale permanente cei care au obtinut cetatenia romana pana la 29.07. Trebuie sa ia legatura cu spitalele de specialitate cu privire la evolutia numerica a celor cu probleme de sanatate mintala care nu au putut vota", a explicat Basescu.

In plus, presedintele suspendat este de parere ca numarul electorilor va creste cu 300.000 in urma acestor actiuni, ci nu va scadea asa cum se asteapta USL.

1,3 milioane de romani trebuie "taiati" de pe liste pentru a-l demite pe Basescu

"In concluzie, nu trebuie sa alerge pe coclauri si sa intrebe pe Nea Vasile. Eu cel putin o sa le trantesc usa-n nas cand vor veni", a concluzionat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.