Decizia Curtii Constitutionale de a nu lua nicio decizie nu multumeste pe nimeni. PDL si USL continua sa se atace, in vreme ce leul pierde teren.

PDL considera ca se impune demisia de onoare a intregului Guvern, a declarat, joi, presedintele partidului, Vasile Blaga, care a sustinut ca astazi s-a intrat "in etapa a doua a loviturii de stat organizate de USL".

Blaga si-a inceput declaratia precizand ca "PDL nu a contestat niciodata solutiile Curtii Constitutionale", scrie MEDIAFAX.

CCR a amanat decizia in privinta referendumului pana pe 12 septembrie

Presedintele PDL a adaugat ca modul in care USL a contestat referendumul la CC prelungeste criza cu 40 de zile.

"Decizia nu e imputabila CC, ci Guvernului USL care isi bate joc de romani, de regulile statului roman, de statul de drept. Se impune demisia de onoare a intregului Guvern, daca mai are onoare", a sustinut Vasile Blaga.

El a mai sustinut ca astazi s-a intrat "in etapa a doua a loviturii de stat organizate de USL, prin mistificarea datelor privind numarul cetatenilor cu drept de vot".

Senatorul PSD Dan Sova a declarat, joi, ca presedintele suspendat Traian Basescu ar trebui sa demisioneze daca ar avea atitudinea unui adevarat barbat de stat si sa demonstreze ca poate stopa aceasta criza politica fara a mai astepta pana pe 12 septembrie.

"Magistratii Curtii i-au dat presedintelui Traian Basescu, neintentionat, un ragaz pentru a se gandi si a lua in considerare votul romanilor. Acest referendum e valid, au venit 50% plus unu din cei cu drept de vot. Traian Basescu ar demisiona daca ar avea atitudinea de adevarat barbat politic", a spus Sova.

In vreme ce PDL si USL se razboiau in declaratii, leul a inceput sa piarda teren in fata euro, care a urcat pe piata interbancara pana la valoarea de 4,63 lei. Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a declarat ca economia are nevoie de o pauza de la conflictul politic, pentru a-si reveni.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"Intrucat nu vedem in saptamanile viitoare o calmare a situatiei financiare europene, suntem in fata unor decizii majore pe care le vor lua in perioada urmatoare, probabilitatea este mare ca presiunile sa continue si, in consecinta, o clarificare, o detensionare a situatiei politice interne ne-ar ajuta foarte mult, ar reveni increderea investitorilor", a spus Isarescu, citat de evz.ro.

Intrebarea este: va ceda cineva pana pe 12 septembrie?

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.