Referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu va avea loc pe 29 iulie.

Pentru acest referendum va exista un singur buletin de vot cu intrebarea: "Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, dl. Traian Basescu?" si doua casute cu DA si NU.

Raspunde pe pagina de facebook a 9AM cum vei vota la referendum.

Votul va incepe in data de 29 iulie la ora 8.00 si se va incheia la ora 20.00. Participantii la vot sunt toti cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani.

Pentru dotarea sectiilor de votare vor fi utilizate la nivelul localitatilor, materialele folosite si la alegerile generale locale.

Cetatenii romani cu drept de vot din strainatate vor putea sa isi exercite optiunea in cazul referendumului, datorita modificarii Legii Referendumului care elimita sintagma “la nivelul tarii” legata de voturile exprimate.

Campania electorala a inceput, o data cu publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de organizare a referendumului, iar aceasta se va incheia in data de 28 iulie, ora 7.00, potrivit MEDIAFAX.

Judecatorii Inaltei Curti implicati in acest proces vor fi alesi duminica prin tragere la sorti, iar partidele politice trebuie sa isi desemneze pana la 10 iulie reprezentantii in Biroul Electoral Central si in celelalte birouri electorale.

Guvernul va cheltui o suma estimata la acest moment de 95 milioane lei pentru
organizarea referendumului de demitere, banii urmand sa fie alocati din Fondul de rezerva bugetara.

Citeste si Alegeri prezidentiale in maximum 90 zile daca Basescu este demis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.