Politica 8 Iulie 2012 12:01
Suspendarea presedintelui Traian Basescu de catre majoritatea parlamentara nu a ramas fara ecou in presa de peste granite.

Deutsche Welle noteaza ca lupta pentru puterea interna a guvernului divizat din Romania a evoluat in suspendarea presedintelui. Deputatii au sustinut ca Basescu si-a asumat ilegal atributiile de prim-ministru in 2010, cand a anuntat masuri drastice de auteritate. Presedintele a anuntat ca aceasta campanie dusa impotriva lui pune in pericol stabilitatea si reputatia tarii, potrivit HotNews.ro.

Potrivit New York Times, suspendarea sefului statului a fost doar primul pas printre multi altii pe are vocile critice sustin ca premierul Victor Ponta i-a fauct in ultimele luni pentru a-si consolida autoritatea.

AFP relateaza ca partidele membre ale USL, PSD, PNL si PC, al carui presedinte fondator, Dan Voiculescu, a fost recunoscut de justitie in calitate de colaborator al fostei Securitati, ii reproseaza lui Traian Basescu ca si-a insusit atributiile altor institutii si ca “a impus masuri de austeritate care au saracit populatia”, relateaza Romania Libera.

Le Figaro a comentat intr-un material amplu, publicat cu cateva ore inainte de suspendare, disputele politice dintre USL si Traian Basescu, titrand ca presedintele “nu si-a spus ultimul cuvant”.

"Traian Basescu, presedintele de centru-dreapta, isi vede izolarea tot mai mare in fata ofensivei institutionale a Uniunii social liberale, mostenitoare a Partidului comunist roman", comenteaza jurnalistul Le Figaro, Alexandre Levy, scrie gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.