Politica 8 Iulie 2012 17:56
In discursul sau din cadrul sedintei de suspendare, Traian Basescu s-a aparat mentionand ca nu a mai criticat Justitia, din moment ce a inceput sa mearga.

Presedintele a explicat care a fost gravitatea interventiilor sale in Justitie, aceasta fiind una dintre cele mai grave acuzatii impotriva sa.

Ceea ce am facut eu in ceea ce priveste justitia este sa o critic in baza rapoartelor din baza Mecanismului de Cooperare pentru ca ineficienta constatata nu putea fi ascunsa de romani. Sunt circa doi ani de cand nu m-ati mai auzit criticand justitia. Deoarece a inceput sa mearga. Si asta ii inspaimanta pe multi. Fie ca sunt din politica, sau din afara politicii dar cu bune legaturi in politica", a explicat Basescu.

“Imi reprosati ca am respins dialogul cu partidelor, cred ca nu ar trebui sa fim intr-o situatie in care au fost putine invitatiile carora USL le-a raspuns. De cele mai multe ori raspunsurile erau violente, neplacute pentru presedinte si a fost o buna perioada in care dialogul cu USL practic nu a fost posibil din cauza refuzului de a raspunde invitatiilor”, a mai spus presedintele.

Legat de acuzatiile la xenofobie, “ele au fost in limita in care au fost sanctionate cu avertisment de catre institutiile statului si niciodata nu au fost sanctionate in instante penale, desi de multe ori acestea au ajuns pana la instantele de judecata. Le regret si sunt de acord ca astfel de afirmatii nu trebuie facute de niciun om politic si cu atat mai mult de un sef de stat”.

“Va asigur ca am avut suficienta responsabilitate intr-o perioada in care criza economica a lovit cumplit Romania si problemele legate de finantele tarii si care au fost tratate la nivel de riscuri la adresa securitatii nationale”, a incheiat Basescu prima interventie in plenul Parlamentului.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.