Politica 8 Iulie 2012 16:09
Avizul dat de Curtea Constitutionala pentru suspendarea presedintelui Traian Basecu este unul pozitiv, potrivit senatorul PSD, Dan Sova.

“Avizul consultativ al CCR pentru suspendarea presedintelui Romaniei este un aviz pozitiv. Curtea Constitutionala a constatat incalcari grave ale Constitutiei in cel putin doua puncte din cele invocate de USL: punctul in care presedintele a uzurpat rolul premierului si s-a susbstituit in atributiile constitutionale ale guvernului - fila 12 si la incalcarea principiului neafilierii politice pentru persoanele care ocupa functii de reprezentare si ca presedintele Basescu a abandonat rolul de mediator intre stat si societate - fila 29”, a declarat Dan Sova, citat de rtv.net.

Pe de alta parte, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca avizul Curtii Constitutionale nu indica faptul ca presedintele a incalcat Constitutia.

Afla ce contine avizul Curtii Constitutionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.