Politica 8 Iulie 2012 13:43
Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat astazi ca la ora 12 a expirat termenul-limita comunicat Curtii Constitutionale pentru primirea avizului privind cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Sedinta in care judecatorii Curtii Constitutionale analizeaza acuzatiile care i se aduc presedintelui si in care decid daca i se pot atribui fapte determinante pentru suspendarea din functie a inceput astazi la ora 9, iar pana la momentul transmiterii acestei stiri CCR nu a emis nicio decizie.

Antonescu a afirmat ca, in ciuda lipsei acestui aviz al CCR, va avea loc sedinta extraordinara a Parlamentului din aceasta dupa-amiaza, la ora 17, in care se va discuta si vota suspendare presedintelui.

“Vom merge mai departe fara aviz. Daca vom primi avizul pana la ora inceperii plenului vom lua act de acesta si il vom prezenta in fata Parlamentului”, a declarat Antonescu.

Totusi, in urma modificarii Legii Curtii Constitutionale, CCR nu pot emite decat avize consultative fara de hotararile Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.