Politica 8 Iulie 2012 09:40
Judecatorii Curtii Constitutionale, carora li s-a solicitat de catre Parlament avizul asupra cererii de suspendare s-au intrunit, vineri dimineata, in sedinta.

Plenul reunit al Parlamentului a votat, joi, ca avizul consultativ al Curtii Constitutionale privind cererea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu sa fie transmis Parlamentului pana vineri, la ora 12.00, relateaza MEDIAFAX.

Sedinta Curtii Constitutionale nu este publica, iar avizul va fi strict consultativ.

Cele sapte motive pentru care USL vrea sa-l suspende pe Basescu

Propunerea privind termenul pana la care Curtea Constitutionala sa dea avizul pe cererea de suspendare a fost votata de plenul reunit cu 221 de voturi "pentru" si 8 abtineri.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca sedinta plenului reunit pentru dezbaterea si votul asupra cerererii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu va avea loc, vineri, la ora 17.00, "cu tot cu avizul" CC.

"Nu e vorba in vreun fel din partea noastra de a constrange sau de a impune CC. Asa este prevederea legala ca noi sa cerem un termen. Curtea Constitutionala, care cunoaste Regulamentul, a luat act de acest lucru si in mod absolut normal si-a fixat aceasta sedinta maine la ora 9.00, ceea ce inseamna in timp util. Sunt convins ca toate aceste proceduri vor fi parcurse si de catre noi, dupa cum ati vazut si de catre Curte, in modul cel mai legal si mai constitutional. La orele 17,00 maine (vineri - nr), speram cu avizul Curtii cu tot, sa va putem oferi sedinta cu dezbateri", a aratat presedintele Senatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.