Adrian Nastase a avut patru plagi in urma tentativei de sinucidere de miercuri seara. Medicul chirurg care l-a operat pe Adrian Nastase spune ca pacientul a fost norocos.

Operatia fostului premier Adrian Nastase - efectuata in Sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Floreasca din Capitala, pentru indepartarea tesuturilor distruse pe traseul glontului - s-a incheiat in jurul orei 11.00, dupa circa 60 de minute, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Fiul lui Nastase va prezenta vineri un "testament public" al fostului premier

Medicul Ioan Lascar a declarat ca Nastase nu a suferit leziuni vitale si ca spera ca acesta sa nu ramana cu sechele.

Medicul chirurg care l-a operat pe Adrian Nastase spune ca pacientul a fost norocos.

"Ceea ce ne-am propus vizavi de particularitatile medicale ale cazului am si reusit sa realizam. Operatia s-a terminat de 30 minute, am aplicat protocolul pe care noi il folosim uzual in traumatismele prin impuscare. Din fericire nu au fost leziuni vitale, nu au fost afectate formatiuni anatomice de importanta vitala. Pacientul a fost norocos. Traseul proiectilului era in imediata vecinatate a unor structuri anatomice vitale. Speram (sa ramana, n.r.) numai cicatrice, nu sechele", a declarat medicul Ioan Lascar, conform realitatea.net.

Nastase catre Ioan Rus: Nu voi ajunge in arest

Adrian Nastase se afla sub tratament si consiliere psihiatrica la Spitalul Floreasca din Capitala dupa ce s-a impuscat aseara in casa sa din Zambaccian. Dr. Serban Bradisteanu, seful echipei care l-a operat pe fostul premier, de la Spitalul de Urgenta Floreasca, a spus ca Nastase prezinta risc de infarct. „Sper sa il putem preveni aparitia unui infarct cu ajutorul medicamentelor”, a declarat medicul.

Acesta a mai spus ca fostul premier este sedat si ca va ramana in spital cel mult doua saptamani, „in functie de cum evolueaza starea pacientului”, informeaza gandul.info.

Fostul premier Adrian Nastase a fost operat, sub microscop, in Sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Floreasca din Capitala, deoarece este vorba despre o interventie chirurgicala de mare finete.

Citeste si:
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă un ten fără riduri....
Cum reușește Ilinca Vandici...

"La aceeasi operatie, vor fi facute si interventii de chirurgie plastica si reparatorie, acolo unde va fi cazul", au mai spus sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, glontul cu care fostul premier a vrut sa se sinucida a intrat in corpul acestuia prin partea stanga, zona muschiului sternocleidomastoidian, a trecut pe langa cartilagiul tiroidian, apoi a ricosat sub clavicula si a iesit prin dreapta, prin muschiul deltoid.

La ora transmiterii acestei stiri, Nastase este vizitat de sotie si de unul dintre baieti, iar apoi vor fi efectuate pregatirile pentru operatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.