Adrian Nastase a primit o sentinta definitiva din partea Curtii Supreme de executare a doi ani de inchisoare. Totusi acesta poate evita sentinta.

Adrian Nastase a incercat sa se SINUCIDA

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a declarat ca Adrian Nastase are cateva cai prin care poate evita inchisoarea, in ciuda condamnarii.

Fiul lui Nastase va prezenta maine un "testament public" al fostului premier

"Adrian Nastase poate sa ceara amanarea executarii pedepsei sau intreruperea executarii dupa ce se duce la inchisoare, daca e bolnav. Dar nu mi se pare. Decizia este, totusi, definitiva si timpul in care trebuie sa se predea este destul de scurt", a spus Monica Macovei, potrivit RTV.net.

Nastase catre Ioan Rus: Nu voi ajunge in arest

Fostul ministru al Justitiei a apreciat ca decizia magistratilor de la ICCJ este una de natura sa demonstreze ca "politicienii nu sunt deasupra legii": "Este un semnal ca politicienii nu sunt deasupra legii si ca trebuie sa raspunda, si raspund, la fel ca oamenii obisnuiti pentru faptele lor".

Avocat: Mergem la CEDO, eventual contestam si pe cale extraordinara

Adrian Miclescu, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, a declarat pentru MEDIAFAX, ca dupa condamnarea definitiva in dosarul "Trofeul calitatii" va fi facuta o sesizare la CEDO si eventual decizia va fi contestata pe cale extraordinara, insa acestea nu duc la suspendarea pedepsei.

Potrivit avocatului Adrian Miclescu, prin ramanerea definitiva a deciziei din dosarul "Trofeul calitatii" s-au epuizat caile ordinare de atac, astfel ca este indeplinita conditia pentru ca viciile procedurale din dosar sa poata fi contestate la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Avocat: Cerem amanarea pedepsei in cazul lui Adrian Nastase

Avocatul a precizat ca pentru adresarea catre CEDO nu este obligatorie consumarea cailor extraordinare de atac prevazute de Codul de procedura penala, respectiv contestatia in anulare sau revizuirea de fond. Miclescu a mentionat ca apararea lui Adrian Nastase se va adresa CEDO si, in paralel, va analiza temeinic oportunitatea de a introduce si o astfel de cale extraordinara de atac la instanta suprema.

Citeste si:
Monica Macovei a provocat un grav accident în Constanța. Un bărbat...
Monica Macovei a provocat un...

Avocatul a mai aratat ca declararea unei cai extraordinare de atac nu suspenda sau impieteaza in vreun fel ducerea la indeplinire a deciziei definitive contestate pe cale extraordinara.

Citeste si Presa internationala despre tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase

Iliescu: L-as fi gratiat pe Nastase daca eram presedinte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.