Tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Nastase dupa condamnare de doi ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul Calitatii” nu a intarziat sa declanseze o serie de reactii internationale.

Agentia spaniola EFE comenteaza: “Tentativa de sinucidere a lui Nastase poate agrava infruntarea dura dintre presedintele de centru-dreapta, Traian Basescu, si prim-ministrul social-democrat Victor Ponta, discipol al lui Nastase, care-l acuza pe Basescu ca foloseste justitia impotriva adversarilor politici”.

Nastase catre Ioan Rus: Nu voi ajunge in arest

Agentia franceza AFP a descris in detaliu firul evenimentelor de miercuri seara. AFP face si o comparatie intre acesta si fostul presedinte al Consiliului italian Bettino Craxi, condamnat definitiv la inchisoare in anii ’90 in diferite dosare, dar care a parasit Italia pentru a nu-si ispasi pedeapsa, scrie jurnalul.ro.

Publicatia britanica BBC precizeaza in editia sa online ca “Nastase este cel mai important politician condamnat de justitia din Romania dupa caderea comunismului in 1989”.

Conform rtv.net, cotidianul american New York Times a preluat la randul saun informatiile referitoare la cazul lui Adrian Nastase."Condamnat la inchisoare, fostul premier roman a incercat sa se sinucida", titreaza cotidianul newyorkez, relatand episodul tentativei de sinucidere a lui Adrian Nastase. "Domnul Nastase este politicianul cu rangul cel mai inalt care a fost condamnat la inchisoare dupa prabusirea comunismului, in 1989", explica NYT, care subliniaza ca "decizia de condamnare (a lui Nastase, n.r.) a socat Romania, o tara saraca unde politicienii sunt de mult timp considerati ca fiind mai presus de lege."

Agentia chineza Xinhua a relatat, de asemenea, subiectul, afirmand ca fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida la cateva ore dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare, dar viata sa nu este pusa in pericol.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Citeste si Fiul lui Nastase va prezenta maine un "testament public" al fostului premier


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.