Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-au pronuntat astazi in dosarul Trofeul Calitatii si au luat o hotarare definitiva cu privire la  comdanarea fostului premier Adrian Nastase.

Astfel, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare in acest dosar si interzicerea a multor drepturi pentru o perioada de cinci ani.

Instanta a casat sentinta din ianuarie prin care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare si, in rejudecare, a schimbat incadrarea juridica a faptei de care este acuzat.

Pentru noua infractiune retinuta in cazul lui Nastase, judecatorii au hotarat ca fostul premier sa fie condamnat tot la doi ani de inchisoare cu executare.

Decizia in dosarul Trofeul Calitatii este definitiva, irevocabila si urmeaza sa fie pusa in executare.

In acelasi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost condamnata la sase de inchisoare si cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsa la care i s-a aplicat un spor de un an, informeaza MEDIAFAX.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici au primit fiecare cate sase ani de detentie, la care s-a aplicat un spor de un an.

Un complet de cinci judecatori de la ICCJ a dezbatuit, in 13 iunie, contestatiile procurorului DNA si ale inculpatilor din dosarul Trofeul Calitatii, in care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

La termenul din 13 iunie al procesului, procurorul DNA a cerut celor cinci magistrati majorarea pedepsei stabilite in cazul lui Nastase, aratand ca doar asa s-ar putea atinge scopul educativ al pedepsei.

In dosarul "Trofeul Calitatii" Nastase a beneficiat de 10 miliarde de lei vechi din operatiuni comerciale fictive, folositi pentru finantarea campaniei sale electorale din 2004.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.