Premierul Victor Ponta a declarat ca atat el, cat si presedintele Basescu au primit invitatii la Consiliul European, el precizand ca se va intalni cu seful statului in cursul zilei, intalnirea fiind fixata in functie de programul celor doi.

Ponta a spus ca va pune la dispozitia presei invitatia de la Consiliul European pe care a primit-o de la Van Rompuy. "Amandoi suntem invitati, si seful statului, si primul-ministru, primesc programul, primesc absolut tot, dupa care cei doi sau, ma rog, fiecare tara stabileste cine este reprezentantul", a spus Ponta.

Intrebat daca a stabilit o ora pentru intalnirea cu presedintele, Ponta a raspuns: "In functie de program".

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri seara ca se va intalni, joi, cu presedintele Traian Basescu, dar a apreciat ca el va fi cel care va reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European.

Basescu: Seful statului reprezinta Romania

"Ma voi vedea cu presedintele pentru a ne armoniza pozitiile. Nimeni nu contesta dreptul presedintelui la partea de reprezentare, dar la Consiliul European merg doar prim-ministrii. Solutia finala va fi in 2013, odata cu modificarea Constitutiei", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a amintit ca a primit deja invitatia de a participa la reuniunea Consiliului din partea presedintelui UE si ca nu poate renunta. "Nu am cum sa renunt, ar insemna sa incalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins ca nu se va ajunge la suspendare, cel putin nu din acest motiv, pentru ca eu voi participa la Consiliu si discutia se va incheia", a afirmat seful Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.