Astazi, pana la orele 21:00, romanii isi pot vot membrii consiliilor locale, judetene, primarii si presedintii consiliilor judetene.

In Bucuresti, cetatenii vor alege consiliile locale ale sectoarelor, consiliul general al Capitalei, primarii sectoarelor si primarul general.

Alegeri locale 2012: Prezenta la vot de circa 9%

Afla ce au declarat politicienii romani dupa introducerea votului in urne:

Presedintele Traian Basescu:
Este o zi test pentru ca cei care candideaza astazi sunt si exponentii celor care au guvernat in perioada de criza. E extrem de important sa vedem daca populatia a inteles ca nimeni n-a vrut sa taie nici salarii, nici sa impuna masuri de austeritate, ci tara trebuia trecuta prin criza.

Cristian Popescu Piedone (candidat USL pentru Sectorul 4): Am votat pentru pentru continuitate, pentru siguranta cetateanului, pentru un sector mai frumos si pentru un primar general care a demonstrat ca se poate.

Crin Antonescu, presedintele PNL: Am votat pentru candidatii unei forte politice puternice, capabile si dornice sa schimbe Romania in bine, pe toate planurile. Azi vorbim de adminisratia locala, de un Bucuresti care aiba o administratie coerenta si performanta si o va avea.

Premierul Victor Ponta: Intotdeauna oamenii voteaza cu doua ganduri: de a-i sanctiona pe cei care i-au suparat in ultimii patru ani si cu speranta ca se va schimba ceva in bine. Eu sper ca realmente putem face lucruri mai bune si ca vor fi tot mai multi cetateni care vor veni sa voteze.

MAI: Peste 300 de incidente la vot

Sorin Oprescu (candidat independent la Primaria Capitalei)
: Am votat mai putin rational si mai mult sentimental. O data la patru ani, bucurestenii spun ce isi doresc, si asa va fi. Mizez pe o prezenta care sa arate interesul pentru orasul acesta. Patru ani de zile mi l-au aratat, i-am intrebat, mi-au raspuns, am discutat, i-am ascultat.

Irinel Columbeanu (candidat independent pentru Primaria Capitalei): Votez pentru schimbare, pentru salvare si pentru a scapa Bucurestiul si pe locuitori din ghearele partidelor politice, scrie mediafax.ro.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Silviu Prigoana (candidatul PDL pentru Primaria Capitalei): Am votat pentru zambete pe fata, pentru mai multa verdeata, pentru a duce Capitala Romaniei in randul capitalelor europene. Nu e voie sa se spuna, dupa 20 de ani, spaniolilor «Atentie, va musca cainii in Romania!». Asta trebuie sa se termine. Ma bazez pe cei 100.000 de cetateni ai Bucurestiului care au fost muscati de caini in ultimii 10 ani.

Neculai Ontanu (candidat UNPR la Primaria Sectorului 2): Am votat sa avem un Bucuresti frumos, un Bucuresti curat, in care oamenii sa se simta ca acasa.

Ioan Rus, ministrul de Interne: Votul de azi ar fi bine sa insemne, pentru prima oara dupa 22 de ani, ca vor ajunge la putere si altii la Cluj decat cei care au fost pana acum in diverse variante. Am votat pentru o schimbare masiva a administratiei, pentru posibilitatea unei schimbari masive a optiunii noastre ca si management comunitar.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Gheorghe Flutur, presedintele PDL Suceava: Eu imi pun la dispozitie buna mea credinta, experienta, toata energia, pentru a continua dezvoltarea judetului alaturi de echipa mea. Am votat pentru bunastarea, siguranta, confortul populatiei judetului Suceava, pentru o legatura stransa cu celelalte judete si regiuni, votez pentru o echipa unita, coerenta, care a dat dovada pana acum ca este eficienta si sunt convins ca va proba acest lucru si in viitorul mandat.

Sulfina Barbu (candidat PDL la Primaria Sectorului 4): Am votat pentru schimbarea in bine necesara pentru Bucuresti. Sper ca un numar cat mai mare de bucuresteni sa voteze pentru sustinerea unor oameni care au proiecte de dezvoltare.

Elena Udrea, presedintele PDL Bucuresti: Am votat asa cum votez intotdeauna: pentru mai bine la Sectorul 4 si la Primaria Generala a Capitalei, cred ca Bucurestii merita mai mult si atunci am dat votul meu pentru o schimbare in mai bine.

Citeste si:
Iulia Albu, primele declarații după ce a luptat în cursa pentru...
Iulia Albu, primele...

Andrei Chiliman (candidatul USL pentru Primaria Sectorului 1): Am votat pentru ca votul este in acelasi timp un drept dar si o datorie. Daca eu n-as fi votat, n-as fi avut dreptul sa ma plang de rezultatul determinat de votul altora. Consider ca este o datorie cetateneasca. Puterea din patru in patru ani este in mana cetatenilor care au ocazia in momentul in care se voteaza au ocazia sa decida politicienii, primarii pe care ii vor. Eu consider ca votul este extrem de important si ii chem pe bucuresteni si in general pe romani sa mearga la vot pentru ca sa-si decida pe cei pe care ii vor sa-i conduca.

Tu pentru ce ai votat?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.