Magistratii instantei supreme au reluat, miercuri, discutiile in dosarul in care Adrian Nastase si celelalte persoane acuzate au contestat condamnarile primite.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a constatat ca toti inculpatii din dosarul "Trofeul calitatii" sunt prezenti in sala de judecata, astfel ca a trecut la audierea lor.

Totodata, instanta urmeaza sa ia in discutie adresa Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) transmisa luni, prin care institutia cere anularea documentului semnate de fostul sef Constantin Adrian Balaban-Grajdan si reintroducerea ISC ca parte civila in dosarul "Trofeul calitatii".

Lovitura de teatru in dosarul “Trofeul Calitatii”

Dupa ce a trimis instantei supreme, fara sa aiba avizele necesare, adresa privind retragerea ISC din procesul "Trofeul calitatii", in 22 mai, la o zi dupa ce a fost investit in functie, Adrian Balaban-Grajdan a fost demis de la conducerea inspectoratului, iar procurorii DNA au inceput cercetarea in cazul lui pentru favorizarea infractorului.

Motivarea judecatorilor in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii

"Imprejurarile in care a fost emisa adresa respectiva catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (in cea de a doua zi de la numirea in functie a inspectorului general, in conditiile in care acesta nu preluase oficial atributiile specifice functiei, termenul scurt in care a fost redactata si trimisa la instanta, lipsa avizelor directiilor de specialitate, lipsa unei opinii juridice din partea consilierului juridic caruia ii fusese repartizata cauza, lipsa unei fundamentari a cererii raportat la sentinta prin care inculpatii au fost obligati la despagubiri catre ISC) contureaza ipoteza ca invinuitul Constantin-Adrian Balaban Grajdan a emis adresa in scopul obtinerii unei hotarari judecatoresti favorabile inculpatilor si pentru a ingreuna cercetarea judecatoreasca", potrivit procurorilor DNA , scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Potrivit DNA, ISC se constituise parte civila in dosarul "Trofeul calitatii" inca din faza de urmarire penala. In 30 ianuarie, ICCJ a dispus ca institutia sa primeasca despagubiri civile de aproape 6,5 milioane lei, iar cu o saptamana inainte de adresa trimisa de Grajdan, isi majorase pretentiile la 7,5 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.