Politica 30 Mai 2012 11:34
Blaga, Olteanu, Marko Bela si Videanu au venit la ICCJ pentru a da declaratii, in calitate de martori, referitoare la discutiile care au avut loc intr-o sedinta de Guvern din 2005 privind privatizarile unor companii romanesti.

Acestia vor fi audiati de instanta suprema, in sedinta secreta, in dosarul privatizarilor strategice, in care fostii ministri ai Economiei si Comunicatiilor Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT, alaturi de alte patru persoane

Secretariatul General al Guvernului a incuviintat, in 14 mai, audierea lui Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela, Adriean Videanu si Ionut Popescu in dosarul privatizarilor strategice, mentionand, in raspunsul la adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ca sedinta respectiva sa fie una secreta, din cauza caracterului nepublic al sedintei de guvern din 2005 despre care fostii ministri vor trebui sa vorbeasca.

Instanta suprema a dispus totodata citarea pentru audiere in acest dosar si a fostului premier Calin Popescu Tariceanu.

In 30 martie 2009, fostii ministri ai Economiei si Comunicatiilor Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT, alaturi de alte patru persoane, in dosarul privatizarilor strategice, fiind acuzati de aderat la un grup infractional organizat cu caracter transnational.

Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, acestia au constituit sau aderat la un grup infractional organizat cu caracter transnational, din care au facut parte si Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu, in scopul comiterii unor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material, scrie MEDIAFAX.

Codrut Seres este acuzat si de tradare prin transdamiterea de secrete, iar pentru Michal Susak si Mircea Calin Flore s-a retinut si comiterea infractiunii de complicitate la spionaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.