Premierul desemnat Victor Ponta a numit in cabinetul sau doua persoane impotriva carora exista decizii de incompatibilitate, iar altul a fost acuzat de BNR.

Victor Alistar, ministru delegat pentru strategii guvernamentale, si Mircea Diaconu, ministrul Culturii, au fost gasiti incompatibili de catre Agentia Nationala de Integritate.

Pe de alta parte, Lucian Isar, ministrul delegat pentru mediul de afaceri, se afla printre bancherii acuzati de BNR ca au profitat de atacul speculativ asupra leului in 2008, scrie RomaniaLibera.ro.

Lucian Isar si-a pierdut postul de vicepresedinte al Bancpost in urma unui atac speculativ asupra leului in octombrie 2008. Mai multi oficiali ai BNR au vorbit in acel moment despre o incercare de manipulare a pietei din partea dealerilor bancilor, pe fondul atacului asupra leului declansat de investitorii straini, si au criticat dur mai multe banci romanesti.

Printre persoanele considerate vinovate de acest comportament a fost si Isar. Acesta a parasit sistemul bancar si a devenit unul dintre principalii critici ai politicilor BNR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.