Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de parere ca numirea lui Attila Korodi la sefia Mediului reprezinta un risc privind exploatarea de la Rosia Montana.

“Noul ministru al Mediului e in proces cu firma care a propus proiectul de exploatare de la Rosia Montana. A fost dat in judecata tocmai pentru ca, intr-un mandat anterior, tot ca ministrul al Mediului, a suspendat procedura de evaluare a impactului exploatarii asupra mediului. Ca ministru, el va fi obligat sa dea un raspuns unui investitor potential cu care se afla in proces, nu ca particular, ci ca fost ministru”, scrie Preda pe blogul sau personal.

In cadrul ceremoniei de investire in functie a lui Attila Korodi, presedintele Traian Basescu a recomandat autoritatilor publice sa ofere un raspuns investitorilor in Rosia Montana si Rosia Poieni fie ca este afirmativ sau negativ.

“Oare de ce s-a legat la cap UDMR? Sa fie vorba despre dorinta ca, si in aceasta privinta, maghiarii sa blocheze orice solutie pana la alegeri? Asa cum au facut si cu reviziuirea Constitutiei, si cu reforma administrativa, si cu reforma sistemului de sanatate?”, conchide europarlamentarul postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.