Attila Korodi a depus juramantul de investire in functia de ministru al Mediului, dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, decretul de numire a acestuia.

Korodi a fost propus de catre UDMR pentru aceasta functie in sedinta Consiliului Permanent.

Korodi Attila are 35 de ani. Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de catre UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, ocupandu-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeana. In aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

Korodi s-a remarcat drept un opozant al proiectului minier de la Rosia Montana, fiind autorul deciziei de suspendare a procedurii de evaluare a impactului proiectului asupra mediului, dupa ce o instanta din Romania a anulat certificatul de urbanism obtinut anterior de companie. Pentru aceasta decizie, Korodi a fost dat in judecata de Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), procesul fiind inca in desfasurare, chiar daca reprezentantii companiei au obtinut, intre timp, reluarea procedurii. De curand, insa, RMGC a ajuns intr-o situatie aparent similara, fiindu-i anulate o serie de acte pe baza carora au fost obtinute mai multe documente necesare demararii proiectului, potrivit MEDIAFAX.

Odata cu revenirea la Mediu, Korodi ar putea sa ia o decizie similara celei din 2008, atunci cand a blocat procedura de evaluare. Intre timp, Comitetul de Analiza Tehnica din Ministerul Mediului a ajuns aproape de finalul procedurii de avizare, companiei fiindu-i necesar un aviz pentru devierea raului Corna si alte cateva documente de la Ministerul Culturii, pentru ca apoi sa astepte raspunsul referitor la acordul de mediu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.