Premierul afirma ca una dintre prioritatile guvernarii sale este reintregirea salariilor bugetarilor si spera ca acest lucru sa se intample in aceasta vara.

"Avem o situatie mai buna in termeni macroeconomici, speram sa aducem salariile din sectorul bugetar la nivelul pe care il aveau cu ceva ani in urma. Acesta este unul dintre pariurile Cabinetului meu si incercam sa-l castigam. Este in egala masura o prioritate, iar una dintre prioritati este sa aducem «putin zambet» pe fetele romanilor. Nu este doar un semn de normalitate sa manifesti compasiune cand este vorba de masuri de austeritate si consecintele lor in plan social, dar este si un semn bun pentru politicile economice pe care le avem in fata. Pe scurt, incerc si sper ca vom vedea acest lucru intamplandu-se undeva pana in vara, incerc, luand in considerare si cresterea economica, sa revenim la nivelul din trecut al salariilor", a spus Ungureanu, intr-un interviu acordat jurnalistului David Frost pentru postul TV Al Jazeera English.

El a aratat ca, in unele locuri, sunt oameni care protesteazasi ca exista "o anumita oboseala", care poate fi observata pe plan social, din cauza masurilor de austeritate.

"Dar eu cred ca este usor de gestionat si remediul consta foarte mult in dialogul in sine: dialog cu diferite parti ale societatii romanesti care au fost profund afectate de masurile luate de Guvernul anterior", a spus Ungureanu, potrivit MEDIAFAX.

Ponta va depune o plangere penala impotriva lui Ungureanu

Premierul a mai declarat ca cea mai mare provocare a mandatului sau este mentinerea tarii intr-o directie stabila, catre reabilitarea economica. "Au fost ani de austeritate care au afectat profund populatia si trebuie sa am grija acum de acest curs stabil al tarii", scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.