Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca formatiunea sa si-a reafirmat marti, in sedinta Biroului Permanent Central, decizia de declansare si realizare a procesului de revizuire a Constitutiei in 2013.

"Ne-am reafirmat decizia de a participa si veni cu propuneri pentru ca in 2013 sa declansam si sa realizam procesul de revizuire a Constitutiei, astfel ca in 2014 sa avem o Constitutie cu adevarat noua sau imbunatatita pe toate temele importante - de la rolul presedintelui la modul de functionare a Parlamentului, la regiunile de dezvoltare care pot deveni unitati administrativ-teritoriale, la sistemul de retinere, la toate celelalte lucruri care trebuie modificate", a spus Ponta, in conferinta de presa de la finalul sedintei BPC.

De asemenea, el a aratat ca PSD a decis sa sustina in comisia privind noua lege electorala, pe langa proiectul depus de USL in iunie 2011, si o propunere referitoare la un sistem de rezerva pentru locurile de parlamentari vacantate.

"Astazi ne-am hotarat sa depunem si o propunere prin care sa asiguram un sistem de rezerva al locurilor vacante. Acum sunt 12 locuri vacante, daca Radu F. Alexandru, domnii Sarbu si Albu vor fi votati azi in conducerea altor institutii, si practic nu avem un sistem de rezerva, asa cum era la sistemul pe lista, in care sa urce cel asezat mai jos pe lista. Iar Guvernul, din momentul in care a pierdut simpatia populara, a refuzat, Guvernul Boc, acum Guvernul Ungureanu, sa organizeze alegeri partiale pentru ocuparea functiilor respective", a argumentat Ponta, conform MEDIAFAX.

De asemenea, el a sustinut ca modificarea sistemului electoral se impune deoarece acesta a ajuns intr-o stare de "faliment, ilustrat de cazurile Boldea, Ridzi, Pasat, Serban Mihailescu si altele de acelasi gen", el acuzand si "efortul sustinut si organizat al presedintelui Traian Basescu si celor din jurul lui de a distruge ideea de democratie parlamentara si a promova in Parlament doar persoane santajabile, corupte, controlate de diverse servicii si structuri paralele".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.