Procurorii anticoruptie au trimis-o in judecata, marti, pe deputata PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, pusa sub acuzare in legatura cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai 2009, la Costinesti, asupra vinovatiei sale urmand sa se pronunte Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fostul ministru al Tineretului este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in decembrie 2010, cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale, pentru un prejudiciu de 100.000 de lei, care ar fi fost creat in urma achizitionarii de catre Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a unor produse electronice, printre care laptopuri si un frigider.

Anterior, in 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticoruptie de incepere a urmaririi penale fata de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, intr-un prim dosar, transmite MEDIAFAX.

Procurorii anticoruptie explicau, in referatul pe care l-au transmis Parlamentului, ca fostul ministru Monica Iacob Ridzi ar fi cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi facut consiliera sa, Ioana Varsta, in legatura cu atribuirea unor societati a trei contracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, de la Costinesti.

Procurorii au constatat ca Ioana Varsta, consiliera Monicai Iacob Ridzi, a cerut sa se faca trei variante cu activitati si valori estimate pentru evenimentul din 2 mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro si de 500.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.