Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca in Romania coruptia a devenit, gratie eforturilor institutiilor anticoruptie, o activitate riscanta.

"Sunt deja mai bine de zece ani de cand Romania dezvolta politici anticoruptie si a organizat institutii specializate in combaterea coruptiei. Este foarte adevarat initial mai mult formal, dar treptat, in special dupa intrarea in UE si instituirea MCV, din ce in ce mai substantial si accelerat. Avem deja institutii pe care partenerii nostri europeni le considera specializate si cu un palmares track record pozitiv si constant de mai bine de 4-5 ani de zile, ma refer la DNA si mai recent la ANI", a subliniat Catalin Predoiu, potrivit realitatea.net.

Ministrul a mai afirmat ca rapoartele de tara ale Comisiei Europene “subliniaza in mod constant faptul ca Romania a mentinut politicile anticoruptie la un nivel satisfacator sau bun si a mentinut stabilirea acestor institutii astfel incat ele sa-si poata atinge scopul”.

Citeste si
Ungureanu vrea ca Parlamentul sa isi asume politic Strategia Anticoruptie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.