Premierul Mihai Razvan Ungureanu va propune in coalitie redactarea unei Declaratii politice privind aplicarea Strategiei Nationale Anticoruptie 2012-2015.

Strategia Anticoruptie simplifica si procedurile de ridicare a imunitatii parlamentarilor, declaratie care sa fie transmisa spre asumare si Parlamentului.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, la finalul sedintei de marti a Guvernului, ca Parlamentul ar trebui sa isi asume aceasta strategie, din punct de vedere politic.

Ministrul a aratat anterior ca va propune Guvernului adoptarea unui document strategic privind combaterea coruptiei la nivel national, care va pune accent, pe de-o parte, pe integrarea eforturilor si pe corelarea politicilor intre institutii si, pe de alta parte, pe prevenire, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca este foarte importanta prevenirea faptelor de coruptie, nu numai combaterea lor, intrucat orice caz de aces fel chiar daca este descoperit, investigat si in final condamnat de justitie reflecta de fapt un esec al functionarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.