Fostul parlamentar Nati Meir a fost condamnat, marti, de Tribunalul Galati, la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru trafic de influenta in forma continuata, iar fiul sau, Or Meir, a fost condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare pentru complicitate la aceasta infractiune.

Tribunalul Galati a mai decis sa mentina masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea in cazul celor doi, sentinta de marti privind condamnarea la inchisoare a lui Nati si Or Meir nefiind insa definitiva, ci putand fi atacata cu apel la Curtea de Apel Galati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Galati, magistratii au mai dispus ca atat Nati Meir, cat si Or Meir sa nu aiba dreptul de a alege sau de a fi alesi si nici sa ocupe o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, conform MEDIAFAX.

Nati si Or Meir au fost cercetati pentru fapte de coruptie. In cazul lui Nati Meir acuzatia este de trafic de influenta in forma continuata, fiind vorba despre doua fapte, una in cursul anului 2009 si alta in martie - aprilie 2010.

In cazul lui Or Meir, acuzatia este de complicitate la trafic de influenta in forma continuata, o fapta fiind comisa in martie - aprilie 2010, iar alta in aprilie 2010.

Cei doi au fost eliberati din inchisoare in 11 aprilie 2011, dupa ce au stat in arest preventiv aproape un an, perioada care va fi dedusa din pedepsele aplicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.